Preventivni pregled

Na prvem obisku boste lahko pojasnili Vaše težave ter želje povezane z zobmi. Izpolnite vprašalnik o Vašem splošnem zdravju. Sledi natančen pregled mehkih tkiv, zob in obzobnih tkiv. Za pravilno diagnozo je včasih potrebno opraviti še rentgenski posnetek zob, kar lahko tudi opravimo v naši ambulanti. Na koncu Vas seznanimo s potrebnimi posegi, trajanjem terapije, terminskim planom in stroški storitev.
V naši zobni ordinaciji naučimo vsakega pacienta pravilne tehnike čiščenja zob, pravilne uporabe medzobnih ščetk in zobne nitke ter ga poučimo o uporabi ustnih vod in zobnih past. Paciente spremljamo in motiviramo pri pravilni predvsem pa redni ustni higieni.

Vsem pacientom priporočamo preventivne preglede na vsake pol leta, posebej pri pacientih, ki imajo večje tveganje za razvoj obolenj mehkih tkiv (rak ustne votline pri kadilcih), bolezni obzobnih tkiv ali imajo večjo pojavnost kariesa. Preventivne preglede zobozdravniki posebej priporočamo tudi vsem nosečnicam.

Po opravljenem pregledu in odčitavanju rentgenskih posnetkov predlagamo načrt zdravljenja in pacienta seznanimo z oceno stroškov zdravljenja.

Načrta in predračuna zdravljenja brez opravljenega kliničnega pregleda in odčitavanj rentgenskih preiskav ni možno strokovno in odgovorno pripraviti!





Potrebujete storitev stomatologije na
najvišjem strokovnem nivoju?


Izdelava: MMstudio